Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Karlskronapartiets första årsmöte

Karlskronapartiets första årsmöte

Pressinformation

Torsdagen den 3 April hade Karlskronapartiet sitt första årsmöte. Jämte presentation av kandidater och en bred diskussion över aktuella politiska frågor valdes enhälligt kandidater till Karlskronapartiets kommunfullmäktigelista, landstingsfullmäktigelista samt ledamöter till partistyrelsen.

Karlskronapartiets valda partiledare Nicklas Platow pratade om vikten av att äga bilden av verkligheten – “Vi måste föra en politik som är förankrad i verkligheten. Vi måste förtjäna väljarnas förtroende genom att berätta om hur vi vill förändra samhället, inte genom att prata om vilka fel andra politiska partier begår eller har begått”

Jenny Althini utryckte sin oro över var vi är på väg med välfärden – “Vi behöver våga lite mer. Vi måste lyssna på kommuninnevånare och personal inom välfärden och våga komma med förslag som är genomförbara, fullt ut finansierade och som lever upp till den kvalité som förväntas”

Karlskronapartiet ser att ett välfungerande näringsliv är en förutsättning för att kunna finansiera en bra välfärd. Dessa frågor lyfte Karlskronapartiets talesperson inom näringslivsfrågor Peter Bäckström – “Jämte satsningar inom IT och Telecom måste vi även lyfta fram vikten av tillverkningsindustrin. Genom att målmedvetet bedriva en politik som främjar uppkomsten av nya och tillväxt inom befintliga företag inom tillverkningsindustrin kan vi skapa många nya jobb i Karlskrona. Vår vision ska vara att skapa 5.000 nya jobb inom den privata sektorn”

Mötet avslutades av nyvalde föreningsordförande Ronnie Nilsson – “Vi har en spännande utmaning framför oss. Jag har aldrig tidigare haft förmånen att jobba med en grupp människor inom politiken med en så bred kompetens och vilja att utveckla samhället”

 

Karlskronapartiets fastställda lista Karlskrona Kommunfullmäktige
1. Nicklas Platow
2. Jenny Althini
3. Arnstein Njåstad
4. Peter Bäckström
5. Pia Idhede-Liljegren
6. Ronnie Nilsson
7. Bengt Jönsson
8. Patrik Karlsson
9. Håkan Lagergren
10. Torbjörn Liljegren
11. Pia Fredriksson
12. Jan Nylander
13. Thomas Berg
14. Pär Lindqvist
15. Anna Hoff
16. Roger Karlsson
17. Jonas Jonson
18. Conny Strömberg
19. Mats Tollstam
20. Christian Svensson
21. Ulf Persson
22. Paul Henning
23. Bengt Johansson

Karlskronapartiets fastställda lista Landstingsfullmäktige
1. Håkan Lagergren
2. Ronnie Nilsson
3. Arnstein Njåstad
4. Pia Idhede-Liljegren
5. Jan Nylander
6. Bengt Jönsson
7. Roger Karlsson
8. Paul Henning
9. Peter Bäckström

Karlskronapartiets fastställda partistyrelse
Partiledare Nicklas Platow
Ordförande Ronnie Nilsson
Vice ordförande Arnstein Njåstad
Ledamot Bengt Jönsson
Ledamot Pia Idhede-Liljegren
Ledamot Peter Bäckström
Ledamot Torbjörn Liljegren
Ledamot Jenny Althini
Ledamot Håkan Lagergren
Ledamot Patrik Karlsson
Revisor Jan Nylander
Revisor Emelie Weikel